Уикенд във Велинград

ВЕЛИНГРАД

 Велинград е разположен в Южна България, област Пазарджик, в Чепинската котловина на границата между Родопите и Рила. Намира се в континенталната климатична област има прохладно лято и мека зима.  още »

Уикенд в Боженци

Архитектурно-исторически резерват "Боженци" тази година празнува 50 години от създаването си!  още »

Уикенд на ски - Цигов чарк

Продължавам серията „На ски” с едно местенце, което е подходящо за тези, които искат по-спокойна почивка и където бихте могли да отпътувате за следващия почивен уикенд, независимо от сезона:
2. Цигов чарк  още »

На ски в Банско

През сезона на снежните преспи дори и тези, които не са почитатели на зимните спортове не може да не се зарадват на пухкавите снежинки, които се трупат по земята и правят всичко наоколо някак по-чисто и по-тихо….поне докато колите и минувачите не го превърнат в киша. Затова – защо да не си направите хубава уикенд-почивка в някой от ски курортите на България, където да се порадвате на истинска зимна красота?  още »

Уикенд в Лудогорието

Всеки, заразен от страстта към екскурзиите, добре познава оная тръпка, предшестваща самото пътуване и мудните работни часове в края на седмицата. Но ето, че уикендът започва, а нашият избор се е спрял на Разград и Исперих, както и на немалкото на брой туристически обекти около тях.  още »

Столиците на България

Кой каза, че България е малка? Ако искаш да избереш място за пътуване из нейната територия и нямаш предварителен план се оказва, че е почти неизбродима. Първото предложение за разходка, което ще представя е с цел опознаване на българските столици.  още »

Уикенд в Пазарджик

Пазарджик е място с доста забележителности, които препоръчвам да посетите: 1. Катедралната църква „Свето Успение Богородично” – един от 100-те туристически обекта на БТС, от който може да си вземете печат. Църквата наскоро е ремонтирана и е прочута със своя дървен иконостас, направен от орехово дърво.  още »

   Страница 1 от общо 1